top of page

Verhalen voor Saga

13 teksten voor een baby

Cover van LP Verhalen voor Saga. Illustratie met complexe, blauwe lijntekeningen van fantasievolle vogels en bloemen. De teke

Illustratie voor de LP-cover van Verhalen voor Saga. Illustratie: Argibald. 

 

Verhalen voor Saga Teaser IdunaIduna
00:00 / 07:29

Verhalen voor Saga is een nieuw, bijzonder project van dichter Jonathan Griffioen en Watershed. Dertien teksten en voordrachten van schrijvers, speciaal geschreven en gecomponeerd voor Saga, de piepjonge dochter van Sanne en Jonathan Griffioen. De teksten zijn gebundeld in een mooi boekje, en terug te luisteren op een LP en met een podcastserie.  

Deelnemende schrijvers:
Vicky Francken, Erik Jan Harmens, Roelof ten Napel, Willemijn Kranendonk, Alara Adilow, Daniël Vis, Gerda Blees, Pim Lammers, Iduna Paalman, Nadia de Vries, Robert Schuit, Rosa Schogt en natuurlijk Jonathan zelf. Met als speciale gast: Joost Oomen.

Saga Griffioen werd op 13 september 2021 geboren. Het idee van Jonathan: ik nodig schrijvers, dichters, en spoken word artiesten uit om een tekst te schrijven voor Saga. Om dat vervolgens bij mij thuis voor haar uit te voeren. De opbrengst is prachtig: dertien zeer uiteenlopende verhalen, van filosofische essays en experimentele gedichten, tot persoonlijke brieven en intieme ontboezemingen. Een nieuw genre is geboren, dat van de extremely young adult ;-), even absurd als aards. Met Saga als muze, en zij en andere baby's als publiek. We dromen al van de theatervoorstelling Verhalen voor Saga.

 

Logo: Fonds 21
Logo: het Cultuurfonds
Logo: Nederlands Letterenfonds
Logo: Cultuur Eindhoven
bottom of page