top of page

Steen, papier, schaar

A space where your work gets heard


Dit jaar steken we Steen Papier Schaar in een nieuw jasje. Eline van Wieren en Sandro van der Leeuw verzorgen deze maandelijkse schrijfwerkplaats op eigen, intuïtieve manier. Om een duidelijke structuur te waarborgen, zal de bijeenkomst iedere laatste woensdag van de maand plaatsvinden in Pand P.

Op deze avonden ligt de nadruk op tekstinhoudelijke feedback. Dit kan op drie verschillende manieren:

 

Steen: wat vindt de groep goed aan je tekst? Wij geloven in positieve feedback en weten dat een dergelijke aanpak af en toe nodig is om het plezier in schrijven te behouden en/of terug te vinden. Bovendien is het een goede manier om je sterke kanten (beter) te leren kennen. Waarom schrijf je? Hoe zorg je dat je blijft schrijven?

Papier: we bespreken wat de tekst gevoelsmatig met de groep doet. Deze focus kan helpen om te bepalen of een tekst het gewenste effect heeft. Brengt het bij de lezer teweeg wat je teweeg wilt brengen? Waarom wel/niet? 

Schaar: we bespreken een tekst waarin je vast bent gelopen en zetten er de schaar in. Waar gaat het ‘mis’? Wat zijn technieken om hier mee om te gaan? Wat wil je met je tekst zeggen? Waar zit de potentie? Wat kan anders? 

 

Iedere maand behandelen we drie teksten (van drie verschillende schrijvers), idealiter binnen iedere categorie één. Geen ramp als er af en toe twee keer ‘steen’ wordt gekozen, of geen enkele keer ‘schaar’. Plezier en vertrouwen vormen de rode draad en daarvoor mogen de ‘regels’ soms best genegeerd worden. Per schrijver trekken we een half uur uit. Ongeveer 10 minuten om de tekst voor te leggen / voor te dragen, de rest van de tijd gebruiken we om er met zijn allen over te praten. Wij vragen degenen die iets willen presenteren ons uiterlijk een week van tevoren laten een mailtje te sturen, inclusief het desbetreffende verhaal. Dat geeft Eline en Sandro de mogelijkheid het verhaal alvast te lezen en van de gewenste feedback te voorzien. 

 

Vind je het nog spannend om een tekst aan de groep voor te leggen? Kom dan eerst eens een avond langs om te zien hoe het eraan toe gaat en zelf te voelen hoe het is om feedback te geven op iemands tekst. 

CC-2017-026.JPG

Vanwege de corona-maatregelen hebben we een pauze bij Steen, Papier, Schaar. 

Zodra we de bijeenkomsten weer oppakken, zullen we dat hier berichten. 

Heb je in de tussentijd vragen: stuur ons een mail naar info@stichtingwatersehd.nl

bottom of page