top of page

Expo TYYYPOëzie

De reizende tentoonstelling TYYYPOëzie (die te zien was tot en met november 2022) toonde de spannende ontmoeting tussen woord en beeld, taal en typografie. Met de beroemde visuele dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul van Ostaijen en kunstenaar Oscar Jespers als inspiratiebron, in 2021100 jaar oud. Samen met platform voor grafisch ontwerp Graphic Matters vierden we dit jubileum met dit bijzondere project. 

Zes woordkunstenaars en zes ontwerpers vonden elkaar op het snijvlak van taal en typografie en maakten in duo’s experimentele beeldgedichten. De kunstwerken vormden een reizende installatie die verschillende locaties aan deed in Nederland en Vlaanderen, o.a Permeke (de bibliotheek van Antwerpen) en de OBA (bibliotheek Amsterdam).

Met werk van Lisette Ma Neza & Jasmine Roemendael, Maud Vanhauwaert & Jelle Jespers, Hind Eljadid & Kristyan Sarkis, Joost Oomen & Pieter Boels, Jonathan Griffioen & Team Thursday en Elianne van Elderen en Aleksandra Samulenkova.

  

Kijk voor meer informatie op www.tyyypoezie.online

Beeldgedichten Hind Eljadid en Kristyan Sarkis te zien in Stedelijk

Watershed en Graphic Matters bracht ze in het kader van TYYYPOëzie bij elkaar: letterontwerper Kristyan Sarkis en woordkunstenaar Hind Eljadid. De samenwerking leverde toen een drietal prachtige beeldgedichten op, die nu als muurschilderingen zijn te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Aanrader! Nog te zien tot 31 december.

 

Stedelijk Adam_Post No Bills_PT_April 2023-1647_edited.jpg

Literair audio-essay met als vraag: wat en wie bezetten de moderne stad?

Van de ontwerpen zijn posters te koop!

 

A2-formaat, prachtig gedrukt in beperkte oplage, gesigneerd en genummerd. Check onze webshop.

bottom of page