top of page
vvv_Cover_WebAchtergrond.png

Verhalen voor Saga 
13 teksten voor een baby

Verhalen voor Saga is een nieuw, bijzonder project van dichter Jonathan Griffioen en Watershed. Dertien teksten en voordrachten van schrijvers, speciaal geschreven voor Saga, de piepjonge dochter van Sanne en Jonathan Griffioen. De resultaten worden gepubliceerd in de vorm van 13 mini-podcasts van 5 minuten. We hebben alle teksten gebundeld in een mooie uitgave. Een selectie van de voordrachten is te beluisteren op de speciale LP. Beiden zijn ook als bundel te koop - leuk origineel kraamcadeau ook!

Vanaf juni zijn alle voordrachten terug te luisteren als podcast

Deelnemende schrijvers: Vicky Francken, Erik Jan Harmens, Roelof ten Napel, Willemijn Kranendonk, Alara Adilow, Daniël Vis, Gerda Blees, Pim Lammers, Iduna Paalman, Nadia de Vries, Robert Schuit, Rosa Schogt en natuurlijk Jonathan zelf. Met als speciale gast: Joost Oomen.
 
Saga Griffioen werd op 13 september 2021 geboren. Het idee van Jonathan: ik nodig schrijvers, dichters, en spoken word artiesten uit om een tekst te schrijven voor Saga. Om dat vervolgens bij mij thuis voor haar uit te voeren. De opbrengst is prachtig: dertien zeer uiteenlopende verhalen, van filosofische essays en experimentele gedichten, tot persoonlijke brieven en intieme ontboezemingen. Een nieuw genre is geboren, dat van de extremely young adult ;-), even absurd als aards. Met Saga als muze, en zij en andere baby's als publiek. We dromen al van de theatervoorstelling Verhalen voor Saga.
 

Logo: Fonds 21
Logo: het Cultuurfonds
Logo: Nederlands Letterenfonds
Logo: Cultuur Eindhoven
bottom of page