WOLK 21/22

WOLK is het talentontwikkelingstraject voor schrijvers, performers en makers bij wie het woord centraal staat. Met WOLK bieden we talentvolle schrijvers langdurig intensieve begeleiding en een plek om zich te ontwikkelen en te verdiepen. 

De nieuwe lichting bestaat uit: 

Süheyla Yalçin
Joshua Snijders
Gitka te Poel 
Ziya Altmış
Corinne Heyrman 
Nur Özkanli-Kasikci

Deze schrijvers gingen ze voor: Twan van Bragt,

Elianne van ElderenOnias LandveldIsa Altink

Sandro van der Leeuw, en Eline van Wieren.

Ateliers

Een belangrijk onderdeel van WOLK zijn de ateliers, waarin de

talenten samenkomen als focusgroep voor elkaars werk. In de besloten ateliers presenteren zij nieuw werk, geven ze elkaar feedback en helpen zij elkaar verder in het creatieve schrijfproces. 

Wat biedt WOLK?

Bij WOLK krijgen de deelnemers twee jaar lang intensieve begeleiding uit het literaire veld. Zo krijgen ze een vaste mentor, redactie op nieuwe teksten en een werkplaats om samen met andere auteurs hun werk te bespreken. 
 

Samenwerkingspartners

WOLK is een talentenprogramma van Poetry Circle Nowhere, Watershed en Tilt. De drie organisaties werken in Noord-Brabant aan een werkklimaat voor schrijvers en woordkunstenaars. Poetry Circle Nowhere heeft circles in Tilburg en Eindhoven waarin performende schrijvers een seizoen lang werken aan spoken word. Watershed helpt schrijvers zichzelf te ontwikkelen middels zomerresidentie Camp Cushy, literaire evenementen en internationale samenwerkingen. Tilt organiseert schrijversresidenties op festivals, bij bedrijven en tijdens het jaarlijkse Tilt Festival in de Boekenweek.

Wolk-6.jpg