WOLK 21/22 gaat van start

Wat is WOLK

WOLK is de Talenthub Letteren van Noord-Brabant, een gezamenlijk talentontwikkelingstraject van literaire organisaties Tilt, Poetry Circle Nowhere en Watershed.

Met WOLK bieden we talentvolle schrijvers anderhalf jaar lang intensieve begeleiding en een plek om zich te ontwikkelen en te verdiepen.  Zo krijgen ze een vaste mentor, redactie op nieuwe teksten en een werkplaats om samen met andere auteurs hun werk te bespreken. Het project start eind augustus dit jaar en wordt eind 2022 afgerond met individuele eindproducten.
Het schrijversvak is veelzijdig, daarom de deelnemers aan WOLK ook. Schrijvers werken onder meer aan romans, spoken word performances, korte verhalen, essays, scenario’s en podcasts. Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk. De unieke identiteit en stem van iedere maker is het vertrekpunt van het traject.

In 2019 zijn we van start gegaan met de eerste selectie Wolkers, met Twan van Bragt, Elianne van Elderen, Onias Landveld, Isa Altink, Sandro van der Leeuw en Eline van Wieren.

Voor meer info en deelnemers van WOLK 2019/2020 kan je een kijkje nemen op: https://www.talenthubbrabant.nl/talenthubs/wolk-97

SELECTIEPROCEDURE WOLK 21/22
We zoeken schrijvers, performers en makers met ambitie, geboren of woonachtig in Brabant, (semi-) professioneel of met tenminste al enige ervaring en met voldoende tijd en focus om vanaf eind augustus met ons dit avontuur aan te gaan.
Ben jij dit? Lees dan hieronder hoe je je aan kunt melden voor de selectieprocedure.

Aanmelden vóór maandag 7 juni 2021

Wat
Stuur ons 3 à 4 tekstfragmenten van samen niet meer dan 1500 woorden. Als jouw werk beter tot uiting komt in een video of audiofragment mag je dit toevoegen (max 5 min).

Daarnaast ontvangen we graag een korte motivatiebrief, met daarin antwoord op de volgende vragen:

• Wat is je achtergrond en schrijfervaring?

• Wat zijn je ambities voor de lange termijn, oftewel wat wil je bereiken binnen het schrijversvak?

• Wat zou je verder willen ontwikkelen binnen dit traject
    (d.w.z. professionalisering, publicatie, uitvoering, redactie, enz.)
    Wees zo specifiek mogelijk.

Stuur dit uiterlijk  vóór maandag 7 juni op naar wolk@stichtingwatershed.nl

Op basis van alle aanmeldingen maken we een selectie van 12 potentiële deelnemers, waarmee we persoonlijk in gesprek gaan. Hieruit selecteren we eind juni 6 literaire kunstenaars voor het WOLK-traject van 2021/2022.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mirjam van Dijk,  de coördinator van WOLK via mirjam@stichtingwatershed.nl

WOLK2-oproep2.png