top of page

Radio Kras

Flink en krachtig, maar niet ongehoord: dat is Radio Kras. Speciaal voor aan huis gekluisterde levensveteranen en oudere jongelui in verzorgingshuizen.

 

Watershed maakte in 2020 samen met Stichting Soundtreks in Den Bosch een wekelijks radioprogramma met en voor 70-plussers. Samen met tientallen ouderen – onder andere van enkele locaties van woon-zorgorganisatie Vitalis in Eindhoven – produceerden we een professioneel radio-magazine van telkens een uur met veel human-interest, muziek en literatuur. Om zo de eenzaamheid in tijden van corona even een moment te verzachten.

 

Vier lokale radiostations in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Oss zonden onze programma’s elke zondag uit. De voorlopig laatste aflevering van Radio Kras was eind september 2020 te beluisteren. Toen waren we twintig afleveringen en maar liefst 200.000 luisteraars verder. Vanwege dat grote bereik en de vele positieve reacties van zowel de participerende ouderen, de luisteraars als radio-professionals, werken we nu aan een doorstart in 2021.

Want eenzaamheid onder ouderen is van alle tijden. 

Naar de site >> www.radiokras.nl

radiokras_dames.png
bottom of page