De Nachtbus Amsterdam
 

We komen met onze prachtige jaren vijftig DAF-stadsbus voor het eerst naar Amsterdam! Op zaterdag 24 en zondag 25 september. En we hebben een fantastisch setje muzikale en literaire gasten aan boord.

Georganiseerd samen met cultuurloods QRU. Daar is ook het vertrek en de aankomst van de bus.

Met zaterdag 24 september: schrijver, dichter en bijna slimste mens Joost Oomen, zijn muzikale maatje Willie Darktrousers, de fantastische Simone Atangana Bekono en de Vlaams-Nederlandse zangeres Anna van Rij a.ka. The Visual. Vertrektijden 19.30 en 22.00.

Zondag 25 september: Broeder Dieleman (de beste liedjesbakker van NL) en schrijver Tobi Lakmaker, die vorig jaar naam maakte met zijn roman De geschiedenis van mijn seksualiteit. Verder singer-songwriter Janne Schra en de bijzondere schrijver en muzikant Gijs Wilbrink. 

Vertrektijden 16.00 en 19.30.

Wie er eerder bij was in Eindhoven of Rotterdam weet: zoiets maak je zelden mee. Met 30 mensen in een oude DAF-stadsbus door Amsterdam rijden, terwijl bekende en minder bekende schrijvers en muzikanten instappen en een performance geven. Intiem, bijna bij je op schoot, waardoor je hun teksten en muziek totaal anders ervaart dan je gewend bent. Ben er snel bij, want er is maar weinig plaats!

Elke rit duurt ongeveer 1,5 uur.

Nachtbus_rotterdam_lowres-27-DSCF2612.jpg
Joost Oomen
Gijs W en Broeder D oerend hard Nachtbus_Joep-64.jpg
Broeder Dieleman
Nachtbus_rotterdam_lowres-24-DSCF6430.jpg
PHOTO Broeder Dieleman Nachtbus.jpg
Gijs Wilbrink
Janne Schra
Impressie ritten 2021
Nachtbus_rotterdam_lowres-58-DSCF2742.jpg
Nachtbus_rotterdam_lowres-81-DSCF2874.jpg
Onze bus