top of page

Radio Slik

Radio Slik is de literaire podcast van Watershed, waar schrijvers van naam of naderende faam een bijdrage aan leveren. Met intieme korte verhalen kruipen bekende en minder bekende schrijvers even in je oor. Het thema wisselt – van dode huisdieren, tot spijt en pijn – maar schurkt zich altijd tegen schaamte en schuld aan. De vierde editie van Radio Slik over pijn, (Ouch, show me where it hurts) staat sinds juni 2018 online en trok de eerste dagen al direct meer dan 500 luisteraars.

Afgelopen mei is de vijfde editie gelanceerd, Een anatomie van sorry, onder curatorschap van Simone van Saarloos.

In Radio Slik behandelen we met literatuur, poëzie en journalistiek emotioneel beladen onderwerpen, waar vaak in meer of mindere mate een taboe op rust. Artistiek leider Juliet Gagnon ziet de behandeling van de thema’s van Radio Slik als een onderdeel van Watershed’s ‘end of shame-campaign’. Daarbij onderzoeken componisten de relatie tussen geluid/muziek en het gesproken woord. Een bekende schrijver treedt op als curator van de podcast en onderneemt een onderzoekstocht langs collega-schrijvers, deskundigen en in zijn/haar eigen hoofd.

De volgende aflevering - Hallo dood - verschijnt eind februari/begin maart. 

Illu Joppe_square_edited.jpg

HALLO DOOD - een teaser

Dit najaar, door Watershed als 'season of death' geclaimd, doen we een megalomane poging om de dood te vangen in een serie speciale uitzendingen van onze literair-filosofische podcast Radio Slik. Wat betekent de dood in ons leven? Veel ideeën over de dood zijn oud, hardnekkig en sleets. De hemel, reïncarnatie, het niets; het lijkt alsof er weinig beweging zit in ons denken over de dood.

 

Journalist Stan van Herpen gaat op zoek naar de zin van de dood tijdens ons leven. En naar concepten over de dood die minder gangbaar zijn. Hij spreekt met schrijvers, kunstenaars, filosofen en wetenschappers. Kunnen andere ideeën misschien onze doodsangst verlichten? En waarom lachen we niet wat vaker over de dood? Met o.a. filosoof Joep Dohmen, filmkenner Kevin Toma, grafredeschrijver Eric Alink en schrijfster Juliet Gagnon.

 

Productie: Bart Vermeulen.

Muziek trailer: Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning.

Illustratie: Joppe.

Je kunt alle afleveringen luisteren via de website RadioSlik.nl en via SoundCloud.

bottom of page