top of page

Verhalen voor Saga

14 teksten voor een baby

Tekening Frankie van Saga_edited.jpg

Baby Saga (tekening: Frankie)

Verhalen voor Saga is een nieuw, bijzonder project van dichter Jonathan Griffioen en Watershed. Veertien teksten en voordrachten van schrijvers, speciaal geschreven en gecomponeerd voor Saga, de dochter van Sanne en Jonathan Griffioen. De resultaten worden begin maart 2024 gepresenteerd in Perdu in Amsterdam, en gepubliceerd in de vorm van 14 mini-podcasts van 5 minuten. Er verschijnt ook een langspeelplaat met bijbehorende publicatie, met daarin een selectie van de teksten. 

Deelnemende schrijvers:

Vicky Francken, Erik Jan Harmens, Roelof ten Napel, Willemijn Kranendonk, Alara Adilow, Daniël Vis, Gerda Blees, Pim Lammers, Iduna Paalman, Joost Oomen, Nadia de Vries, Robert Schuit, Rosa Schogt en natuurlijk Jonathan zelf.

Saga Griffioen werd op 13 september 2021 geboren. Het idee van Jonathan: ik nodig schrijvers, dichters, en spoken word artiesten uit om een tekst te schrijven voor Saga. Om dat vervolgens bij mij thuis voor haar uit te voeren. Een nieuw genre is geboren, dat van de extremely young adult ;-), even absurd als aards. Met Saga als muze, en zij en andere baby's als publiek. We dromen al van de theatervoorstelling Verhalen voor Saga.

Hou onze socials in de gaten voor de eerste afleveringen!   

Foto Jonathan met Saga.jpg

Verhalen voor Saga wordt mede mogelijk gemaakt door:

JPEG CULTUUREINDHOVEN_LOGO_C_ZWART_RGB_72DPI.jpg
Fonds 21.Logo.jpg
PrinsBernhardCultuurfonds_zondertagline_CMYK_logo_edited.jpg
Nederlands-Letterenfonds-logo-RGB.jpg
bottom of page