top of page
Gisele_1350.jpg

host Gisèle Mambre

Milouska_Meulens___rechtenvrij__advertorial_.jpeg

 

Samen lezen brengt mensen dichter bij elkaar – zo niet fysiek, dan toch emotioneel. Samen met Boekhandel Van Piere en literair platform Watershed gaat schrijfster Gisèle Mambre de connectie aan met lezers én schrijvers. Met Buskeda: een alternatieve leesclub die dieper graaft.

 

 

We delen met onze leesclub Buskeda (Papiamentu voor ‘zoektocht’) leeservaringen en inzichten, zowel online als in levenden lijve. Met elkaar als lezers en met de auteur van het boek. Het thema van dit eerste seizoen: familie, je roots, en de invloed die ze hebben op je identiteit. We kiezen meestal voor vrouwelijke en/of niet-Westerse schrijvers en/of schrijvers uit de LHBTIQ+-hoek. 

We starten telkens online, met een video-opdracht van de schrijver. Elke week krijg je een leesopdracht via de mail en is er een tussentijdse Zoom-bespreking. Elk programma wordt afgerond met een live ontmoeting tussen de schrijfster en de Buskeda-lezers in Boekhandel Van Piere in Eindhoven.

We behandelen dit najaar nog drie boeken: 

  • Mondi en Elin van Milouska Meulens (20 sept - 11 okt)

  • De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh (1 nov - 29 nov)

  • Ik ben jullie meester - Jeffrey Spalburg (data worden nog bekendgemaakt)

 

Voor deelname aan de leesclub hebben we twee verschillende opties:

  1. Read & join - online programma: video-introductie, meelezen, leesopdrachten en participeren in de Facebook-groep. €7,50 per editie. 

  2. Read & meet - online programma, aangevuld met gratis toegang tot live meeting met Q & A met de auteur bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven. €12,50. 

Doe je mee? Koop dan je kaartje hier!

Op 20 september starten we met een nieuwe ronde van Buskeda en gaan we de twee jeugdboeken lezen en bespreken van schrijver en presentator Milouska Meulens. Op 11 oktober sluiten we af met een meetup met Milouska in Boekhandel Van Piere (Eindhoven). Lees hieronder meer over Buskeda en hoe je mee kunt doen. Samen met je dochter of zoon bijvoorbeeld!

Milouska Meulens

Mensen denken bij Milouska Meulens (1973, Willemstad) vaak aan haar als presentator van het Jeugdjournaal. Maar dat is ze al sinds 2015 niet meer. Ze was daarna jarenlang co-presentator van het radioprogramma Vroege Vogels en presenteert sinds begin 2022 De Nacht is ZWART op Radio 1. En ze is de afgelopen jaren vooral gaan schrijven. Boeken voor kinderen en jongvolwassenen. In 2021 debuteerde ze met het boek Elin, een jaar later volgde Mondi. Dagblad Trouw over Mondi: "Een soepel en beeldend geschreven, magisch kinderavontuur vol geheimzinnige en onverklaarbare zaken."

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh

De veelbejubelde bestseller van Sholeh Rezazadeh behandelen we vanaf 1 november. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Sholeh komt op 29 november naar Van Piere.

Terugblik live meetup met Vamba Sherif
15 feb - Van Piere

Vast onderdeel van Buskeda: live meetup met de schrijver wiens boek we behandelen. Woensdag 15 februari ging Vamba Sherif in boekhandel Van Piere in gesprek met zijn lezers. En bleek wederom hoe bijzonder intiem en inspirerend zulke ontmoetingen kunnen zijn, zowel voor de lezers als voor de schrijver. We hebben het hele gesprek opgenomen, je kunt het hier terugkijken.
 

Powered by Boekhandel Van Piere en Watershed

JPEG CULTUUREINDHOVEN_LOGO_C_ZWART_RGB_72DPI.jpg
Logo VSBfonds-zwart-wit.jpeg
Nederlands-Letterenfonds-logo-RGB.jpg

© 2023 Stichting Watershed - A roof for writers.  

bottom of page